Hur funkar det? Vår populära bok nu online!
Dator
Nätverk
Mobilt
El/Elektronik
Övervakning
Hembio
TV-teknik

Vad är elektricitet?

Elektrisk laddning kan beskrivas som att det antingen finns ett under- eller­ ett ­­överskott av elektroner i ett ämne. När två ämnen med skillnad i laddning arbetartillsammans kallas skillnaden spänning. I det ögonblick överskott­ och under­skott ­kopplas samman uppstår en ström ­mellan de båda ämnena.­ Strömmen är­ alltså ­elektroner som rör sig mellan över- och underskottspolerna.

Koppling och mätteknik

Det första kapitlet behandlade de olika begreppen inom grundläggande ellära. Detta kapitel kommer att tillämpa kunskapen och visa hur komponenter kopplas in och vad som då händer med spänningen och strömmen. Kapitlet visar även hur en multimeter används.

Meddelande från Kjell & Company

Din webbläsare är gammal, och vi kan inte lova att innehåll visas korrekt, eller full funktionalitet. Vår rekommendation är att du uppdaterar din webbläsare nu!

Meddelande från Kjell & Company

Javascript är ej aktiverat i din webbläsare! För full funktionalitet på siten rekommenderar vi att du slår på Javscript.

Meddelande från Kjell & Company

Cookies är avslaget i din webbläsare. För att kunna använda internetbutiken måste din browser stödja cookies (mer information).