Personvernerklæring

Personopplysningene som vi samler inn om deg og behandler, kan komme fra Kjell & Companys nettsteder (både egne og andre nettsteder samt sosiale nettverk som tilhører en tredjepart), appene våre, elektronisk post, SMS og annen elektronisk kommunikasjon, samtaler til kundeservice, butikker, trykte og digitale registreringsblanketter for f.eks. konkurranser, kampanjer, arrangementer m.m. Også fra allment tilgjengelig informasjon fra sosiale nettverk og andre offentlige kilder. Hvilken informasjon vi samler inn om deg, avhenger av hvilken/hvilke av tjenestene våre du bruker.

Ansvarlig for personvernopplysninger er Kjell & Co Norway AS, organisasjonsnummer 815420292. Samtlige firmaer innen Kjell & Company-konsernet innenfor EU/EØS kan imidlertid komme til å behandle personopplysningene dine. Med henvisning til lov sikter vi nedenfor til personopplysningsloven, personvernforordningen (GDPR) og andre gjeldende norske regler om person- og datavern.

Disse opplysningene samler vi inn

Generelt
Vi samler inn personlige kontaktopplysninger, som fødselsnummer, navn, postadresse, e-postadresse, informasjon på sosiale nettverk eller telefonnummer. Det kan også være andre opplysninger som trengs for å gi deg tilgang til din bestemte kontoprofil, som påloggingsnavn/e-postadresse, visningsnavn, ugjenkallelige passord eller sikkerhetsspørsmål og svar.

Kjell & Company behandler i dette tilfellet fødselsnummer ditt for å kunne sikre identiteten din og verifisere Bank-ID-en din.

Tekniske opplysninger
Opplysninger om teknisk utstyr som du bruker til å koble deg til nettstedene eller appene våre, som IP-adressen til datamaskinen eller enheten din, type operativsystem og nettlesertype og versjon. Hvis du kobler deg til et Kjell & Company-nettsted eller app med en smarttelefon eller annen mobil enhet, kan vi også samle inn opplysninger om telefonens unike ID, annonserings-ID, geografisk sted og lignende data.

Opplysninger om bruk av nettsteder
Når du besøker eller har interaksjon med nettstedene våre, inkludert chattefunksjon eller nyhetsbrev, bruker vi automatisk datainnsamlingsteknologi for å samle inn visse opplysninger om aktivitetene dine. Det omfatter informasjon om hvilke lenker du klikker på, hvilke sider eller hvilket innhold du ser på og hvor lenge, samt annen lignende informasjon og statistikk om besøkene dine, for eksempel responstider til innhold, filhentingsfeil og besøkstid på bestemte sider. Denne informasjonen hentes inn automatisk ved hjelp av såkalte informasjonskapsler eller cookies (nettlesercookies, flashcookies) og websignaler samt med hjelp av sporingstjenester fra tredjepart. Les mer under Tilpass personopplysningene og Cookies/lignende teknologier.

Forbrukertilbakemelding
Informasjon som du frivillig gir oss om dine erfaringer med våre produkter og tjenester.

Forbrukergenerert innhold
Innhold som du lager og deretter deler med oss ved å laste det opp til nettstedene eller appene våre, inkludert apper på sosiale nettverk som Facebook. Det kan være fotografier, videoklipp, personlige fortellinger eller andre ting. Vi kan samle inn og publisere forbrukergenerert innhold i forbindelse med mange forskjellige aktiviteter, inkludert konkurranser og kampanjer, nettfelleskaps- og forbrukeraktiviteter og medvirkning i tredjeparts sosiale nettverk.

Informasjon i sosiale nettverk
Informasjon som du deler offentlig på et sosialt nettverk, eller informasjon som inngår i profilen din på et sosialt nettverk som tilhører tredjepart (f.eks. Face), og som du tillater nettverket å dele med oss. Her inngår grunnleggende kontoinformasjon (navn, e-postadresse, kjønn, fødselsdag, hjemsted, profilbilde, brukernavn, venneliste og lignende) og ytterligere informasjon eller aktiviteter som du tillater det sosiale nettverket å dele. Vi får opplysninger om din profil eller deler av den på et sosialt nettverk hver gang du laster ned eller kommuniserer med en Kjell & Company-nettapplikasjon på et sosialt nettverk som Facebook, hver gang du bruker en funksjon for sosiale nettverk som er integrert i et Kjell & Company-nettsted (som Facebook Connect), eller hver gang du kommuniserer med oss gjennom et sosialt nettverk. Hvis du vil lese mer om hvordan opplysningene dine i sosiale nettverk som tilhører en tredjepart, hentes inn av Kjell & Company, eller hvis du ikke går med på å dele opplysninger fra sosiale nettverk, går du til nettstedet for det aktuelle sosiale nettverket.

Betalingsopplysninger og økonomiske opplysninger
Her gjelder all informasjon som vi trenger for å sluttføre en bestilling, eller som du bruker til å utføre et kjøp, for eksempel betalings- eller kredittkortopplysninger (kortinnehaverens navn, kortnummer, siste gyldighetsdag) eller andre former for betaling. Vi har selv ikke tilgang til bankopplysninger, f.eks. kredittkortopplysninger. De håndteres av bankleverandører som er tilsluttet oss. Uansett metode håndterer vi betalingsinformasjon og økonomiske opplysninger på en måte som er i overensstemmelse med gjeldende lover og standarder.

Samtale til kundeservice
Samtaler med kundeservicen vår kan bli spilt inn for lokale driftsbehov (f.eks. til kvalitets- eller opplæringsformål), og i enkelte tilfeller for å arkivere bevis på at informasjon mottas om vår behandling av personopplysninger. Opplysninger om kontokort spilles ikke inn. Hvis det kreves i henhold til gjeldende lov, informeres du om innspillingen i begynnelsen av samtalen og får mulighet til å avvise den.

Andre kilder
For å holde opplysningene om deg oppdaterte kan vi hente inn opplysninger om deg fra andre kilder, eksempelvis offentlig tilgjengelige personregistre som Folkeregisteret. For å sikre betaling osv. kan vi også benytte oss av opplysninger vi henter inn hos kredittvurderingstjenester og fra våre samarbeidspartnere.

Kameraovervåking
Vi samler også inn bilder av deg via kameraovervåking når du besøker noen av butikkene våre. Vi bruker kameraovervåking til å forebygge lovbrudd og skape trygghet for kundene, våre ansatte og for oss som bedrift.

Innsamling, formål og rettslig begrunnelse

For at vår behandling av personopplysningene dine skal være lovlig, forutsettes det at det foreligger en rettslig begrunnelse for dette, dvs. at den er nødvendig for å fullføre en avtale med deg eller en rettslig forpliktelse, eller at behandlingen gjøres etter en avveining av interesser eller etter at du gav ditt samtykke til en spesifikk behandling. Nedenfor følger eksempler på de formål vi behandler dine personopplysninger i henhold til, og med hvilken rettslig begrunnelse dette gjøres, med mindre ikke noe annet uttrykkelig oppgis i forbindelse med innsamlingen av personopplysningene dine.

Berettiget interesse
Kjell & Companys i dette tilfellet berettigede interesse av nedenfornevnte behandling av personopplysninger understøttet av en interesseavveining er for å kunne tilby deg en bedre kjøps- og kundeopplevelse og for å gi deg personlig tilpassede tilbud og annen relevant informasjon og fullgod service og kommunikasjon. Som ledd i vårt arbeid med å gjøre stadige forbedringer for deg som kunde, analyserer vi hvordan du bruker tjenestene. En annen berettiget interesse er å forebygge lovbrudd og skape trygghet for kundene, våre ansatte og for oss som bedrift.

Loggfiler
Vi samler inn opplysninger i form av loggfiler som registrerer aktiviteten på nettstedene og samler inn statistikk om surfevanene dine. Opplysningene hentes automatisk og hjelper oss med å finne feil, forbedre ytelsen og opprettholde sikkerheten på nettsidene.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse

Websignaler
Websignaler er små strenger med kode som skaper et grafisk bilde på en nettside eller i en e-postmelding, og som har som formål å overføre data tilbake til oss. Informasjon som samles inn via websignaler, kan inneholde tekniske opplysninger som IP-adresse og informasjon om hvordan du svarer på en e-postkampanje (som f.eks. hvilket tidspunkt e-postmeldingen ble åpnet, og hvilke lenker du klikker på i meldingen). Vi kan bruke websignaler på nettsidene våre eller innlemme dem i e-postmeldingene du får fra oss. Vi bruker informasjon fra websignaler til mange forskjellige formål, bl.a. trafikkrapporter for nettstedet, regne ut antall unike besøkende, reklame, gransking og rapportering av e-post og individuell tilpasning av nettstedet.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse

Kundeservice
Når vi svarer på forespørsler og andre ærender, henter vi som regel de kontaktopplysningene og den informasjonen (som ordrestatus, tekniske problemer, spørsmål om eller klager på produkter, generelle spørsmål) som vi trenger til å svare på forespørselen.

Rettslig grunnlag: Fullføring av avtale (kundespørsmål) og berettiget interesse (annet)

Konkurranser, markedsføring og andre kampanjer
Vi bruker personopplysningene dine til å gi deg informasjon om varer eller tjenester (som markedsføringsmateriale, kampanjer eller tilbud). Det kan være via e-post, annonser, SMS, telefonsamtaler og postsendinger i det omfang som gjeldende lov tillater. Denne bruken av personopplysningene dine for markedsføringsformål kan også bli gjenstand for profilering. En del av kampanjene våre kan gjennomføres på tredjeparts nettsteder og/eller på sosiale nettverk. For mer informasjon om konkurransene våre og andre kampanjer, se de offisielle reglene eller detaljene som gjelder for de bestemte konkurransene/kampanjene.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse

Sosiale nettverk
For å sende deg annonser og kommunisere med deg i sosiale nettverk bruker vi personopplysningene dine når du bruker funksjoner på tredjeparts sosiale nettverk, for eksempel "Liker"-funksjoner. Ved å lese gjennom personvernerklæringen til det sosiale nettverket kan du få vite mer om de funksjonene og hvilke profilopplysninger vi kan få av deg, pluss hva du gjør for å unngå å gi fra deg opplysningene.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse

Individuell tilpasning (offline og online)
Vi bruker personopplysningene dine til å analysere dine preferanser og vaner, til å forutse dine behov, til å forbedre og skreddersy din opplevelse på nettstedene og i appene våre, til å sikre at innhold fra nettstedene/appene våre er optimert for deg og datamaskinen eller enheten din, og for at du skal kunne bruke interaktive funksjoner hvis du vil. Vi husker for eksempel brukernavnet ditt, e-postadressen din eller visningsnavnet ditt, slik at du raskt kan logge på neste gang du besøker nettsiden, eller slik at du enkelt finner varene du tidligere la i handlekurven.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse

Ordreoppfyllelse
Vi bruker dine personlige opplysninger til å behandle og levere bestillinger, informere deg om ordrestatus, kontrollere adresser, verifisere identiteten og andre svindelforebyggende aktiviteter. Det innebærer at vi bruker visse personlige kontaktopplysninger og betalingsinformasjon.

Rettslig grunnlag: Fullføring av avtale

Andre generelle formål
Vi bruker informasjonen din til andre generelle bedriftsformål, som interne markedsføringsstudier og demografiske undersøkelser, og for å måle effektiviteten av reklamekampanjer, for å kunne vurdere, utvikle og forbedre våre tjenester, produkter og systemer. Vi bruker også personopplysningene dine til å øke vår egen sikkerhet, forhindre misbruk av tjenestene våre, forebygge og utrede lovbrudd og fullføre forpliktelser vi har ifølge loven.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse og fullføring av en rettslig forpliktelse

Kameraovervåking
Vi bruker kameraovervåking i butikkene våre for å forebygge lovbrudd og skape trygghet for kundene, våre ansatte og for oss som bedrift.

Rettslig grunnlag: Berettiget interesse

Informasjon til tredjepart
Vi er nøye med å beskytte personopplysningene dine. Med unntak av de tilfeller der du har gitt samtykke, verken lisensierer eller selger vi personopplysningene dine til en tredjepart. Derimot kan vi overføre eller dele personopplysningene dine med bedrifter innenfor Kjell & Company-konsernet innen EU/EØS, og med utvalgte tredjeparter i henhold til følgende.

Tjenesteleverandører
Her mener vi utenforstående foretak som hjelper oss med å drifte virksomheten vår (som ordreoppfyllelse, betalingshåndtering, svindelbekjemping og identitetskontroll, gjeldsinndrivelse, drift av nettsteder, supporttjenester, kampanjer, webutvikling, kundeservice osv.). Tjenesteleverandører og deres personale har bare tillatelse til å bruke personopplysningene dine på våre vegne for de spesielle oppgaver de skal utføre etter våre anvisninger, og fungerer som databehandlere for oss. De er forpliktet til å holde personopplysningene dine konfidensielle og sikre.

På grunn av juridiske årsaker
Hvis Kjell & Company eller deres ressurser erverves eller slås sammen med et annet foretak, inkludert konkurs, er det mulig at vi deler personopplysningene til noen av etterfølgerne våre. Det er også mulig at vi deler personopplysningene med en tredjepart når det kreves ifølge gjeldende lov, i forbindelse med rettslige prosedyrer (f.eks. svar på begjæring fra myndigheter, for å beskytte våre rettigheter, vår integritet, sikkerhet, eiendom eller allmenheten, eller for å fullføre avtalevilkår eller vilkår for nettstedet vårt).

Slik beskyttes personopplysningene dine

Lagringstid
I overensstemmelse med gjeldende lover bruker vi personopplysningene dine bare så lenge det kreves for å oppfylle formålene som de samles inn for, eller for å overholde rettslige krav.

Personer som har tilgang til personopplysningene dine
Personopplysningene dine behandles bare av kvalifisert personale ved utførelse av arbeidsoppgavene deres og avhengig av de formålene som de samles inn for (personalet på kundeservice har blant annet tilgang til opplysningene dine i kunderegisteret).

Tiltak i driftsmiljøer
Vi lagrer personopplysningene dine i driftsmiljøer som bruker egnede sikkerhetstiltak for å forhindre uønsket tilgang. Vi følger standarder for beskyttelse av personopplysninger. Overføring av informasjon via internett er dessverre ikke helt sikker. Selv om vi gjør mye for å beskytte personopplysningene dine, kan vi ikke garantere datasikkerheten ved overføring via nettstedene våre. Hvis vi skulle oppdage integritetsbrudd, meddeler Kjell & Company Datatilsynet og de berørte kundene der dette kreves ifølge lov.

Tiltak fra deg
Det er viktig at du selv også bidrar til å holde personopplysningene dine sikre. Velg for eksempel et passord som er vanskelig å gjette for andre. Ikke oppgi passordet til noen. Det er du som er ansvarlig for all bruk av kontoen din, og for å holde passordet hemmelig. Hvis du bruker en delt eller offentlig datamaskin, må du sørge for at brukeropplysningene dine ikke lagres på den. Husk å logge av kontoen hver gang du forlater datamaskinen. Bruk også de konfidensialitetsinnstillingene eller kontroller vi stiller til rådighet på nettstedet vårt eller i appen vår.

Overføring av personopplysningene dine
Lagring og behandling av personopplysningene dine i henhold til ovenstående kan kreve at personopplysningene dine til slutt overføres til og/eller lagres på et sted utenfor hjemlandet ditt. Overføring av data til land utenfor EU/EØS krever at det aktuelle landet har en avtale med EU/EØS, at landet anses å ha tilstrekkelige lover for databeskyttelse, eller at vi har inngått avtale med aktuell tredjepart om at de tvunget av EU-kommisjonen til å tilpasse godkjente klausuler om beskyttelsen for den personlige integriteten.

Tilpasse personopplysningene dine

Cookies/lignende teknologier
Du kan stille inn nettleseren til å blokkere alle eller enkelte cookies, eller å varsle deg når et nettsted bruker cookies. Les mer om våre cookies.

Annonsering, markedsføring og kampanjer
Du kan når som helst si opp markedsføringskommunikasjon fra alle medier, inkludert tredjeparts sosiale nettverk, ved å ringe kundeservice. Merk at selv om du sier opp mottak av markedsføring, kan du fremdeles få administrative meddelelser fra oss, for eksempel ordrebekreftelser eller annen transaksjonsinformasjon, meddelelser om kontoaktiviteter (kontobekreftelser, endringer av passord og annet) og andre viktige meddelelser.

Dine rettigheter

Rett til tilgang
I overensstemmelse med loven har du rett til kostnadsfritt å få vite hvilke personopplysninger Kjell & Company har om deg, etter at du tydelig har angitt hvilken informasjon du vil vite mer om (f.eks. hvilke kategorier av bestemte personopplysninger vi behandler om deg, og for hvilke formål). Du kan utøve disse rettighetene ved å kontakte oss. Vi kommer deretter til å sikre identiteten din. Vi besvarer forespørslene dine uten unødig forsinkelse og innen en måned. I tilfelle vi ikke kan oppfylle ønskene dine, kommer vi til å fortelle deg dette og hvorfor. Vi sender registerutdraget til adressen som er oppgitt i folkeregisteret.

Endring og fjerning av personopplysninger samt dataportabilitet
På ulike måter og begrenset til hva som står i lover og regler kan du be om fjerning, rettelse eller endring av personopplysningene dine, nekte behandling av personopplysninger, begrense bruk og utlevering av personopplysninger, få overført de personopplysninger du har overlevert til oss, og tilbakekalle eventuelle samtykker til behandling av dine personopplysninger. Merk at i enkelte tilfeller kan vi ikke fjerne personopplysningene dine uten å samtidig fjerne brukerkontoen din. Det kan kreves at vi beholder en del av personopplysningene dine etter at du har bedt om å få dem fjernet, for å oppfylle forpliktelsene våre i henhold til lov eller avtaler. Det kan også være tillatt i henhold til gjeldende lov at vi beholder enkelte personopplysninger for å tilgodese våre virksomhetsbehov. Enkelte av våre nettsteder har en bestemt funksjon for å sjekke og redigere personopplysningene du har gitt oss. Legg merke til at våre registrerte kunder må kunne styrke sin identitet (for eksempel påloggingsnavn/e-postadresse, passord) før de får tilgang til kontoinformasjonen og kan gjøre endringer. Dette hjelper oss med å forhindre uønsket tilgang til kontoen din. Merk at alle opplysninger som gis til oss, behandles i overensstemmelse med gjeldende log og i den utstrekning loven tillater.

Rett til innvendinger
Du har rett til å klage på vår behandling av personopplysningene dine som vi gjør med støtte av berettiget interesse etter en interesseavveining. Vi må da, etter at du har spesifisert hvilken behandling du klager på, vise at det finnes interesser som veier tyngre. Du har på samme måte rett til når som helst å klage på behandlingen av personopplysningene dine som gjøres for direkte markedsføring.

Endringer og klager

Endringer/justeringer i erklæringen
Kjell & Company har rett til å gjøre endringer i personvernerklæringen. Hvis det gjøres vesentlige endringer i personvernerklæringen, informerer vi om dette i god tid før endringene skjer.

Klager
Hvis du mener at vi behandler personopplysningene dine i strid med gjeldende regelverk, ber vi deg om snarest å kontakte oss. Du har mulighet til å kontakte Datatilsynet hvis du har klager på behandlingen av personopplysningene.

Skadeserstatning
Hvis du mener at du har lidd skade på grunn av at vår behandling av personopplysningene dine har skjedd i strid med loven, kan du ha rett til skadeserstatning. Du kan da kreve erstatning fra oss eller stevne oss for retten.

Kontakt oss
Hvis du har spørsmål eller vil gi dine synspunkter på policyen og våre sikkerhetsrutiner, kan du kontakte oss på: https://www.kjell.com/no/kundeservice. Telefon: 69 52 09 00.