Medlemsvillkor

Här hittar du medlemsvillkor hos Kjell & Company. Se vår integritetspolicy för fullständig information om hur dina personuppgifter behandlas.

DIN ANSÖKAN
Det är helt kostnadsfritt att vara medlem hos Kjell & Company. För att bli medlem måste du vara en privatperson som har fyllt 18 år och ha en adress i Sverige. Ditt medlemskap börjar gälla först efter att din registrering gått igenom och efter att du tagit del av medlemsvillkoren samt vår integritetspolicy. Medlemskapet är personligt och får inte överlåtas till någon annan. Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap. Om du har flera medlemskonton förbehåller vi oss rätten att slå ihop kontona till ett enda konto.

REGISTRERING VID KÖP
När du handlar hos oss registreras köpet som ett medlemsköp genom att du visar en giltig ID-handling eller uppger ditt mobilnummer i kassan. Handlar du på kjell.com registreras ditt medlemsköp, förutsatt att det inloggade kontot är kopplat till medlemskapet.

MEDLEMSUTSKICK
Som medlem får du intressanta erbjudanden och nyheter skickade till dig. Vi skickar information och inspiration via postala utskick, e-post och SMS till dig som är medlem hos Kjell & Company och följer ibland även upp per telefon. Personliga erbjudanden i utskicken kan inte överlåtas eller användas av andra personer än medlemmar av ditt hushåll. Du kan själv välja vilken typ av utskick du vill ha och kan när som helst välja att avsäga dig från dessa genom att avsluta din prenumeration genom e-post eller SMS, eller genom att ringa till vår kundtjänst.

BONUSPOÄNG
Du får en (1) poäng för varje krona du handlar hos oss. Bonuscheckar skickas ut per e-post minst fyra (4) gånger per år. Har du då nått 1000 intjänade poäng får du en bonuscheck värd 30 kr, 2000 poäng 60 kr och 4000 poäng 120 kr. En bonuscheck är giltig i sex (6) månader från utställandedagen och kan användas som betalningsmedel motsvarande värdet vid ett köptillfälle. Bonuscheckar är personliga och kopplade till ditt medlemskonto. Den minsta bonuschecken är 30 kronor per utbetalningstillfälle och den största bonuschecken är 120 kronor per utbetalningstillfälle. Har du tjänat ihop till mer än det sparas de poängen till nästa utbetalningstillfälle. Poängen kan inte omvandlas till pengar. Köp av presentkort och betalningsmedel ger inte bonuspoäng. Som medlem kommer du framöver även ges möjligheten att samla poäng på andra sätt, till exempel genom att genomföra aktiviteter.

KÖPINFORMATION, PERSONLIGA ERBJUDANDEN M.M.
Vi åtar oss att analysera dina köpuppgifter, ditt köpbeteende och information om hur du agerar när du besöker våra webbplatser, andra tjänster i digitala kanaler, sociala medier eller våra butiker, dina angivna preferenser, demografiska uppgifter, platsinformation m.m. för att använda som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering. Vi åtar oss också att leverera varor och förse dig med relevant service och annan kunduppföljning samt så långt det är möjligt erbjuda dig information om utvalda produkter och ge dig ett personligt anpassat innehåll.

PERSONUPPGIFTER
Dina personuppgifter används i huvudsak för att administrera medlemskap och bonuspoäng, analysera ditt beteende för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, produktinformation eller inbjudningar till event samt till marknads- och kundanalyser, affärs- och metodutveckling och statistik. Dina personuppgifter används vidare för att administrera medlemsköp, leverans av varor och för att vi ska kunna förse dig med relevant service eller annan kunduppföljning. Den rättsliga grunden för vår behandling är fullgörande av avtal.

Om du avslutar ditt medlemskap kommer dina personuppgifter inte att längre användas för de ändamål som anges ovan, förutsatt att inte lag eller avtal föreskriver annat.

Information om eventuell övriga ändamål med vår behandling av dina personuppgifter och fullständig information om vår personuppgiftshantering hittar du i vår integritetspolicy.

MEDLEMSKAPETS GILTIGHET
Ditt medlemskap hos Kjell & Company gäller tills vidare och du kan när som helst avsluta det genom att kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@kjell.com eller via kjell.com. Har du inte registrerat något medlemsköp på 24 månader avslutas ditt medlemskap automatiskt. Kjell & Company har rätt att när som helst säga upp ett medlemskap om det finns misstanke om att medlemskapet på något sätt missbrukas. Vid avslutande av medlemskap förfaller eventuella innestående poäng och bonus som därmed inte kommer att kunna utnyttjas av dig.

FORCE MAJEURE- HÄNDELSER OCH ANSVAR
Kjell & Company är inte ansvariga för skada som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse eller liknande. Det gäller även strejk, blockad, bojkott och lockout, även när Kjell & Company själv vidtar eller är föremål för det. Kjell & Company är vid normal aktsamhet inte heller skyldigt att i andra fall ersätta skador, och, om grov vårdslöshet eller uppsåt föreligger, under inga omständigheter indirekta skador, såvida det inte följer av tvingande lag.

ÄNDRINGAR/JUSTERINGAR I MEDLEMSVILLKOREN
Kjell & Company har rätt att göra ändringar i medlemsvillkoren. Om några väsentliga ändringar görs i medlemsvillkoren informeras du som medlem i god tid innan ändringarna sker.

Integritetspolicy

Personuppgifterna som vi samlar in om dig och behandlar kan komma från Kjell & Companys webbplatser (både egna och andra webbplatser samt sociala nätverk som tillhör tredje part), våra appar, elektronisk post, SMS och andra elektroniska meddelanden, medlemskap i vår kundklubb, samtal till kundtjänst, butiker, tryckta och digitala registreringsblanketter för till exempel tävlingar, kampanjer, evenemang m.m. Även från allmänt tillgänglig information från sociala nätverk och andra publika källor. Vilken information vi samlar in om dig beror på vilken/vilka av våra tjänster du använder. Personuppgiftsansvarig är Kjell & Co Elektronik AB, organisationsnummer 556400-5378. Samtliga bolag inom Kjell & Company-koncernen inom EU/EES kan emellertid komma att behandla dina personuppgifter.

Med hänvisning till lag avser vi nedan Dataskyddsförordningen, GDPR, och annan gällande svensk dataskyddslagstiftning.

De här uppgifterna samlar vi in

Allmänt
Vi samlar in personliga kontaktuppgifter som personnummer, namn, postadress, e-postadress, information på sociala nätverk eller telefonnummer. Det kan också vara andra uppgifter som behövs för att ge dig åtkomst till din specifika kontoprofil, som inloggningsnamn/e-postadress, skärmnamn, oåterkalleliga lösenord eller säkerhetsfrågor och svar och demografiska uppgifter som födelsedatum, ålder eller åldersspann, kön, geografisk plats (till exempel postnummer), favoritprodukter, hobbyer och fritidsintressen samt hushålls- och livsstilsinformation.

Kjell & Company behandlar i förekommande fall ditt personnummer för att kunna säkerställa din identitet, verifiera ditt BankID och uppdatera din postadress så att bland annat att bonuscheckar inte hamnar i fel händer.

Tekniska uppgifter
Uppgifter om teknisk utrustning som du använder för att koppla upp dig till någon av våra webbplatser eller appar, som IP-adressen till din dator eller enhet, typ av operativsystem samt webbläsartyp och version. Om du kopplar upp dig till en Kjell & Company-webbplats eller app med en smartphone eller annan mobil enhet kan vi också samla in uppgifter om telefonens unika ID, annonserings-ID, geografisk plats och liknande data.

Uppgifter om användning av webbplatser
När du besöker eller interagerar med våra webbplatser, inklusive vår chattfunktion, eller nyhetsbrev använder vi automatisk datainsamlingsteknik för att samla in vissa uppgifter om dina aktiviteter. Det omfattar information om vilka länkar du klickar på, vilka sidor eller vilket innehåll du tittar på och hur länge samt annan liknande information och statistik om dina besök, till exempel responstider till innehåll, filhämtningsfel och besökslängd på vissa sidor. Denna information hämtas in automatiskt med hjälp av cookies (webbläsarcookies, flashcookies) och webbsignaler samt med hjälp av spårningstjänster från tredje part. Läs mer under Anpassa dina personuppgifter och Cookies/liknande teknologier.

Konsumentfeedback
Information som du frivilligt lämnar oss om dina erfarenheter av våra produkter och tjänster.

Konsumentgenererat innehåll
Innehåll som du skapar och sedan delar med oss genom att ladda upp det till någon av våra webbplatser eller appar, inklusive appar på sociala nätverk som Facebook. Det kan vara fotografier, videoklipp, personliga berättelser eller annat. Vi kan samla in och publicera konsumentgenererat innehåll i samband med en lång rad aktiviteter, inklusive tävlingar och andra kampanjer, webbcommunity- och konsumentaktiviteter samt medverkan i tredje parts sociala nätverk.

Information i sociala nätverk
Information som du delar offentligt på ett socialt nätverk eller information som ingår i din profil i ett socialt nätverk som tillhör tredje part (som till exempel Facebook) och som du tillåter nätverket att dela med oss. Här ingår grundläggande kontoinformation (namn, e-postadress, kön, födelsedag, hemort, profilbild, användarnamn, vänlista och liknande) och ytterligare information eller aktiviteter som du tillåter det sociala nätverket att dela. Vi får uppgifter om din profil eller delar av profilen på ett socialt nätverk varje gång du hämtar eller kommunicerar med en Kjell & Company-webbapplikation på ett socialt nätverk som Facebook, varje gång du använder en funktion för socialt nätverkande som är integrerad i en Kjell & Company-webbplats (som Facebook Connect) eller varje gång du kommunicerar med oss genom ett socialt nätverk. För att läsa mer om hur dina uppgifter i sociala nätverk som tillhör tredje part hämtas in av Kjell & Company, eller om du inte går med på att dela med dig av uppgifter från sociala nätverk, besök webbplatsen för respektive socialt nätverk.

Betalningsuppgifter och ekonomisk information
Här gäller all information som vi behöver för att slutföra en beställning eller som du använder för att göra ett köp, till exempel betal- eller kreditkortsuppgifter (kortinnehavarens namn, kortnummer, sista giltighetsdag) eller andra former av betalningar. Vi har själva inte tillgång till bankuppgifter såsom kreditkortsuppgifter, utan de handhas av anslutna bankleverantörer. Oavsett metod hanterar vi betalningsinformation och ekonomiska uppgifter på ett sätt som överensstämmer med gällande lagar och standarder som till exempel PCI DSS.

Samtal till kundtjänst
Samtal med vår kundtjänst kan komma att spelas in för lokala operativa behov (till exempel i kvalitets- eller utbildningssyfte) och i vissa fall för att arkivera bevis på att information erhållits om vår personuppgiftsbehandling. Kontokortsuppgifter spelas inte in. Om det krävs enligt gällande lag informeras du om inspelningen i början av samtalet och får möjlighet att neka till den.

Andra källor
För att hålla våra uppgifter om dig uppdaterade kan vi komma att hämta in uppgifter om dig från andra källor, exempelvis publikt tillgängliga personregister såsom SPAR. För att säkra betalning m.m. kan vi också använda oss av uppgifter som vi hämtar hos kreditbedömningsregister såsom UC, och från våra samarbetspartners.

Kameraövervakning
Vi samlar även in bilder på dig när du besöker någon av våra fysiska butiker genom kameraövervakning. Vi använder kameraövervakning för att förebygga brott och skapa trygghet för våra kunder, våra anställda och för oss som bolag.

Insamling, ändamål och rättslig grund

För att vår behandling av dina personuppgifter ska vara laglig förutsätts att det föreligger en rättslig grund för detta, d.v.s. att den är nödvändig för att fullgöra ett avtal med dig eller en rättslig förpliktelse, eller att behandlingen görs efter en intresseavvägning eller sedan du lämnat ditt samtycke till en specifik behandling. Nedan följer exempel på de ändamål för vilka vi behandlar dina personuppgifter och med stöd av vilken rättsliga grund detta görs, såvida annat inte uttryckligen anges i samband med insamlingen av dina personuppgifter.

Berättigat intresse
Kjell & Companys i förekommande fall berättigade intresse av nedannämnda personuppgiftsbehandling med stöd av en intresseavvägning är för att kunna erbjuda dig en bättre köp- och kundupplevelse samt för att ge dig personligt anpassade erbjudanden och annan relevant information samt fullgod service och kommunikation. Som ett led i vår strävan att ständigt försöka göra förbättringar för dig som kund analyserar vi hur du använder tjänsterna. Ett annat berättigat intresse är att förebygga brott och skapa trygghet för våra kunder, våra anställda och för oss som bolag.

Loggfiler
Vi samlar in uppgifter i form av loggfiler som registrerar aktiviteten på webbplatserna och samlar in statistik om dina surfvanor. Uppgifterna skapas automatiskt och hjälper oss att söka fel, förbättra prestanda eller upprätthålla säkerheten på webbplatserna. För det fall du är medlem i Kjell & Company används uppgifterna också för att analysera ditt beteende för att användas som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) eller fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Webbsignaler
Webbsignaler är små strängar med kod som skapar en grafisk bild på en webbsida eller i ett e-postmeddelande och som har till syfte att överföra data tillbaka till oss. Information som samlas in via webbsignaler kan innehålla tekniska uppgifter som IP-adress och information om hur du svarar på en e-postkampanj (som vilken tid e-postmeddelandet öppnades och vilka länkar du klickar på i meddelandet). Vi kan använda webbsignaler på våra webbplatser eller infoga dem i e-postmeddelanden du får från oss. Vi använder information från webbsignaler för en rad olika syften, bland annat trafikrapporter för webbplatsen, för att räkna unika besökare, reklam, granskning och rapportering av e-post samt individuell anpassning av webbplatsen. För det fall du är medlem hos Kjell & Company används uppgifterna också för att analysera ditt beteende för att användas som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) eller fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Kundtjänst
När vi svarar på förfrågningar och andra ärenden hämtar vi oftast de kontaktuppgifter och den information (som orderstatus, tekniska problem, frågor eller klagomål om produkter, allmänna frågor) som vi behöver för att lösa frågan.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal (kundfrågor) och berättigat intresse (övrigt)

Tävlingar, marknadsföring och andra kampanjer
Vi använder dina personuppgifter för att ge dig information om varor eller tjänster (som marknadsföringsmaterial, kampanjer eller erbjudanden). Det kan vara genom e-post, annonser, SMS, telefonsamtal och postala utskick i den omfattning som gällande lagstiftning tillåter. Denna användning av dina personuppgifter för marknadsföringsändmål kan också bli föremål för s.k. profilering. En del av våra kampanjer kan genomföras på tredje parts webbplatser och/eller i sociala nätverk. För mer information om våra tävlingar och andra kampanjer, se de officiella regler eller detaljer som bifogas varje tävling/kampanj.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) samt fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Sociala nätverk
För att skicka dig annonser och kommunicera med dig i sociala nätverk använder vi dina personuppgifter när du interagerar med funktioner i tredje parts sociala nätverk, som till exempel ”gilla”-funktioner. Du kan ta reda på mer om de funktionerna och vilka profiluppgifter vi kan få om dig, plus hur du gör för att undvika att lämna ut uppgifterna genom att läsa igenom det sociala nätverkets integritetspolicy.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) och fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Individuell anpassning (offline och online)
Vi använder vi dina personuppgifter för att analysera dina preferenser och vanor, för att förutse dina behov, för att förbättra och skräddarsy din upplevelse på våra webbplatser och i våra appar, för att säkerställa att innehåll från våra webbplatser/appar är optimerat för dig och din dator eller enhet och för att du ska kunna använda dig av interaktiva funktioner om du önskar. Vi minns till exempel ditt användarnamn, din e-postadress eller skärmnamn så att du snabbt kan logga in nästa gång du besöker vår webbplats eller så att du lätt hittar de varor du tidigare lagt i din kundvagn. För det fall du är medlem hos Kjell & Company används uppgifterna också för att analysera ditt beteende för att användas som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) och fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Intressebaserad reklam
Vi kan samarbeta med reklamnätverk och andra leverantörer av reklamtjänster som vi och andra icke närstående företag anlitar för att producera reklam på internet. För det fall du är medlem hos Kjell & Company anpassas del av reklamen efter dina intressen baserat på information som samlas in på Kjell & Companys webbplatser eller på icke-anknutna webbplatser över tid, genom din användning av andra digitala tjänster, sociala medier eller besök i våra butiker, s.k. profilering.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Orderuppfyllelse
Vi använder dina personuppgifter för att bearbeta och leverera dina beställningar, informera dig om status för din beställning, kontrollera adresser, verifiera din identitet och andra bedrägeriförebyggande aktiviteter. Det innebär att vi använder vissa personliga kontaktuppgifter och betalningsinformation.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal

Medlem hos Kjell & Company
Om du är medlem hos Kjell & Company använder vi dina personuppgifter för att skapa och hantera medlemskonton, t.ex. för att ge behörighet att logga in, säkerställa medlemmens identitet, ge möjlighet att följa orderhistorik, spara inställningar, registrera och beräkna bonuspoäng, administrera bonuscheckar, göra utskick av bonuscheckar, analysera ditt beteende för att använda som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering, samt ge medlemmen ett personligt anpassat innehåll.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal om medlemskap

Andra allmänna ändamål
Vi använder din information för andra allmänna affärsändamål, som interna marknadsföringsstudier och demografiska undersökningar och för att mäta effektiviteten i reklamkampanjer, för att kunna utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster och produkter och system. Vi använder också dina personuppgifter för att trygga vår egen säkerhet, förhindra missbruk av våra tjänster, förbygga och utreda brott samt fullgöra förpliktelser vi har enligt lag.

Rättslig grund: Berättigat intresse och fullgörande av en rättslig förpliktelse

Kameraövervakning
Vi använder kameraövervakning i våra butiker för att förebygga brott och skapa trygghet för våra kunder, våra anställda och för oss som bolag.

Rättslig grund: Berättigat intresse

Information till tredje part

Vi är mycket måna om att skydda dina personuppgifter. Med undantag av de fall där du har gett ditt samtycke varken licensierar vi eller säljer dina personuppgifter till tredje part. Däremot kan vi komma att överföra till, eller dela dina personuppgifter med, bolag inom Kjell & Company-koncernen inom EU/EES, och med utvalda tredje parter enligt följande.

Tjänsteleverantörer
Här menar vi utomstående företag som vi anlitar för att hjälpa oss bedriva vår verksamhet (som orderuppfyllelse, betalningshantering, bedrägeribekämpning och identitetskontroll, skuldindrivning, drift av webbplatser, supporttjänster, kampanjer, webbutveckling, kundtjänst m.m.). Tjänsteleverantörer och deras personal har bara tillåtelse att använda dina personuppgifter å våra vägnar för de särskilda uppgifter som de har att utföra efter våra anvisningar och agerar som personuppgiftsbiträden åt oss. De är skyldiga att hålla dina personuppgifter konfidentiella och säkra.

På grund av juridiska orsaker
Om Kjell & Company eller dess tillgångar förvärvas av eller slås samman med ett annat företag, inklusive genom konkurs, kan vi komma att dela med oss av dina personuppgifter till någon av våra efterföljare. Vi kan också lämna ut dina personuppgifter till tredje part när det krävs enligt gällande lag, i samband med rättsliga förfaranden (som till exempel svar på en begäran från behörig brottsbekämpande myndighet, för att skydda våra rättigheter, vår integritet, säkerhet, egendom eller allmänheten, eller för att genomdriva avtalsvillkor eller villkor för vår webbplats).

Så här skyddas dina personuppgifter

Lagringstid
I enlighet med gällande lagstiftning använder vi dina personuppgifter endast under så lång tid som krävs för att uppfylla de syften för vilka dina personuppgifter samlats in eller för att iaktta tillämpliga rättsliga krav.

Personer som har tillgång till dina personuppgifter
Dina personuppgifter behandlas endast av behörig personal vid utförandet av deras arbetsuppgifter och beroende på de ändamål för vilka dina personliga uppgifter har samlats in (personalen på kundtjänst har bland annat tillgång till dina uppgifter i kundregistret).

Åtgärder i driftsmiljöer
Vi lagrar dina personuppgifter i driftsmiljöer som använder lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst. Vi följer rimliga standarder för skydd av personuppgifter. Överföring av information via internet är tyvärr inte helt säker. Även om vi gör mycket för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera datasäkerheten vid överföring genom våra webbplatser. Skulle vi upptäcka integritetsbrott meddelar Kjell & Company Datainspektionen och de berörda kunderna där så krävs enligt lag.

Åtgärder från dig
Det är viktigt att du själv också medverkar i att hålla dina personuppgifter säkra och trygga. Tänk till exempel på att välja ett lösenord som är svårt att gissa för andra. Avslöja aldrig lösenordet för någon. Det är du som är ansvarig för att hålla lösenordet hemligt och för all användning av ditt konto. Om du använder en delad eller publik dator måste du se till att dina användaruppgifter inte sparas på datorn. Var noga med att logga ut från kontot varje gång du lämnar datorn. Använd dig också av de sekretessinställningar eller kontroller vi tillhandahåller på vår webbplats eller i vår app.

Överföring av dina personuppgifter
Lagring och bearbetning av dina personuppgifter enligt ovan kan kräva att dina personuppgifter i slutskedet överförs till och/eller lagras på en destination utanför ditt hemland, oftast Norge, Schweiz eller Luxemburg. Överföring av data till länder utanför EU/EES kräver att landet i fråga har ett avtal med EU/EES, att landet anses ha tillräcklig dataskyddslagstiftning, eller att vi träffat avtal med aktuell tredje part om att de är tvungna att tillämpa av EU-kommissionen godkända klausuler gällande skyddet för den personliga integriteten. Du hittar lista över godkända tredje länder och standardklausuler på EU-kommissionens hemsida och på Datainspektionens hemsida om överföring av data till tredje land.

Anpassa dina personuppgifter

Cookies/liknande teknologier
Du kan ställa in din webbläsare på att blockera alla eller vissa cookies eller att meddela dig när en webbplats använder cookies. Läs mer om våra cookies.

Annonsering, marknadsföring och kampanjer
Du kan när som helst säga upp marknadsföringskommunikation från alla medier inklusive tredje parts sociala nätverk genom att ringa kundtjänst. Observera att även om du säger upp marknadsföringsmeddelanden kan du fortfarande få administrativa meddelanden från oss, till exempel orderbekräftelser eller annan transaktionsinformation, meddelanden om kontoaktiviteter (kontobekräftelser, ändringar av lösenord med mera) och andra viktiga meddelanden.

Dina rättigheter

Rätt till tillgång
I enlighet med lag har du rätt att av oss kostnadsfritt begära information om vilka personuppgifter Kjell & Company behandlar om dig efter att du tydligt angett vilken information du önskar ta del av (exempelvis vilka kategorier av specifika personuppgifter vi behandlar om dig och för vilka ändamål). Du kan utöva dessa rättigheter genom att kontakta oss. Vi kommer därefter att vilja säkerställa din identitet. Vi besvarar dina önskemål utan onödigt dröjsmål och inom en månad. I det fall vi inte kan uppfylla dina önskemål kommer vi att meddela dig detta och ange varför. Vi skickar registerutdraget till din folkbokföringsadress.

Ändring och borttagning av personuppgifter samt dataportabilitet
På sätt och begränsat till vad som föreskrivs i lag kan du begära borttagning, rättelse eller ändring av dina personuppgifter, neka till behandling av dina personuppgifter, begränsa användning och utlämnande av personuppgifter, få överfört (porterat) de personuppgifter du lämnat till oss och återkalla eventuella samtycken till behandling av dina personuppgifter. Observera att i vissa fall kan vi inte ta bort dina personuppgifter utan att samtidigt ta bort ditt användarkonto. Det kan krävas att vi behåller en del av dina personuppgifter efter att du begärt borttagning för att uppfylla våra skyldigheter enligt lag eller avtal. Det kan också vara tillåtet enligt gällande lag att vi behåller vissa personuppgifter för att tillgodose våra affärsbehov. Vissa av våra webbplatser har en särskild funktion för att du själv ska kunna granska och redigera de personuppgifter som du lämnat oss. Lägg märke till att våra registrerade kunder måste kunna styrka sin identitet (till exempel inloggningsnamn/e-postadress, lösenord) innan de får tillgång till sin kontoinformation och kan göra ändringar. Detta hjälper oss att förhindra obehörig åtkomst till ditt konto. Observera att alla uppgifter som lämnas till oss behandlas i enlighet med gällande lagstiftning och i den utsträckning lagen tillåter.

Rätt till invändningar
Du har rätt att göra invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter som vi gör med stöd av berättigat intresse efter en intresseavvägning. Vi måste då, efter att du specificerat vilken behandling du invänder mot, visa att det finns intressen som väger tyngre. Du har likaså rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter som görs för direkt marknadsföring, inbegripet profilering. För medlemmar omfattas emellertid profilering av de åtaganden som Kjell & Company har gentemot sina medlemmar så länge medlemskapet pågår.

Ändringar och klagomål

Ändringar/justeringar i policyn
Kjell & Company har rätt att göra ändringar i integritetspolicyn. Om några väsentliga ändringar görs i integritetspolicyn informerar vi om detta i god tid innan ändringarna sker.

Klagomål
Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med gällande regelverk ber vi dig att snarast anmäla detta till oss. Du har möjlighet att vända dig till Datainspektionen om du har klagomål på vår personuppgiftsbehandling.

Skadestånd
Om du anser att du lidit skada på grund av att vår behandling av dina personuppgifter skett i strid med lag kan du ha rätt till skadestånd. Du kan då begära skadestånd från oss eller väcka talan vid domstol.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill lämna synpunkter på policyn och våra sekretessrutiner, kontakta oss på: kundtjanst@kjell.com eller ring kundtjänst på 010-680 25 00.